Inside

on

Turbo`s Hoet Romania aniverseaza in Octombrie 7 ani de activitate in piata autohtona, devenind in acest timp unul dintre liderii recunoscuti ai pietei de profil a turbosuflantelor. Deviza “Number 1 in Turbos“ este deci mult mai mult decat o sintagma sau un simplu simbol, sigla reprezentand traducerea unei pozitii bine-meritate, castigata prin pasiunea, entuziasmul si seriozitatea unui colectiv tanar dar foarte implicat, cu o prestatie profesionala si reputatie cotate la cel mai inalt nivel.    

Inca de la inceputul activitatii, Turbo`s Hoet Romania a fost preocupata de preluarea si aplicarea in practica a celor mai avansate solutii tehnice disponibile. Compania s-a situat mereu in avangarda informatiei tehnologice de ultima ora si de expertiza pusa la dispozitia clientilor, partenerilor si pasionatilor.

Turbo`s Hoet Romania este dealer autorizat al Borg Warner in Romania, nume celebru pentru brandurile Schwitzer si KKK pe care le detine. Continuand preocuparile pentru cele mai noi si avansate solutii tehnice in domeniul supra-alimentarii, Turbo`s Hoet isi pastreaza clientii in permanenta la curent cu ultimele noutati, avand in acest sens in Borg Warner un partener de valoare.

Cel mai recent eveniment desfasurat intre 4 si 9 Septembrie la Moscova in marele complex expozitional Comtrans a pus din nou in valoare pozitia BorgWarner ca leader in tehnologiile avansate de electrificare a supra-alimentarii pentru vehicule comerciale. Ca parte a portofoliului impresionant de inovatii ale companiei, BorgWarner a prezentat in premiera in Rusia un set de tehnologii si aplicatii cutting-edge privind sistemele de supra-alimentare electrificate,  sistemele de recuperare a energiei, solutiile inovative privind  curgerea aerodinamica a gazelor si noi solutii robuste pentru recircularea gazelor de evacuare (EGR = exhaust gases recyrculation). Toate acestea sunt menite sa ajute producatorii de vehicule in eforturile continue de reducere a emisiilor poluante, odata cu imbunatatirea performantelor motoarelor si eficienta consumului de combustibil.

“Electrificarea este deosebit de eficace in reducerea emisiilor si imbunatatirea eficientei consumului de combustibil atat pentru vehiculele comerciale grele cat si pentru cele usoare. Unele concepte ale noastre,  precum Organic Rankine Cycle (ORC) pentru sistemele de recuperare a piederilor de energie termica, sunt ideal potrivite pentru aplicatiile de transporturi grele, pe distante lungi,”  a declarat Scott Gallett, Vice President, Marketing, Public Relations and Government Affairs, BorgWarner.  “In calitate de leader de produs (solutii pentru vehicle curate si tehologii eficiente de combustie, hibride si vehicule electrice), BorgWarner aplica know-howul sau apreciabil in dezvoltarea sistemelor de propulsie prin tehnologii inovative pentru intregul spectru de vehicule, oferind suport pentru clientii nostri in drumul lor catre un viitor cu zero emisii.”

In completarea gamei sale avansate de turbosuflante conventionale pentru vehicule comerciale, BorgWarner aduce mereu solutii aditionale noi. Noul compresor  eBooster® este actionat electric si lucreaza independent   de gazul evacuat. Antrenat de un motor electric integrat, sistemul asigura un comportament tranzitoriu mult imbunatatit pentru regimurile joase de turatie ale motorului si completeaza, in sistemul de supra-alimentare, turbosuflanta conventionala, obtinandu-se astfel un consum foarte redus si eficienta maximizata. 

Privind  spre viitor, BorgWarner dezvolta deja pasii urmatori in evolutia supra-alimentarii prin “eTurbo™“. Aceasta turbosuflanta avansata incorporeaza un motor electric care poate fi utilizat fie pentru a suplimenta cuplul arborelui turbinei, fie pentru a genera energie electrica recuperata din energia cinetica a gazului ars.

Borg Warner abordeaza in paralel, strict din punct de vedere termic, sistemul propriu ORC, care recupereaza energia termica a combustibilului ars prin intermediul unui schimbator de caldura. Un bun management al caldurii fiind un alt factor cheie in imbunatatirea eficientei vehiculelor comerciale, BorgWarner a prezentat si cel mai nou sistem al sau pentru racirea aerului si lichidului de racire, denumite Heavy-Duty Controlled Coolant Pump (HDCCP) si cel mai nou ventilator cu actuator electronic Visctronic®. Noile valve EGR deosebite de robuste si noile serii de platforme multi-modulare economice de radiatoare EGR au fost de asemenea prezentate la COMTRANS, pentru motoare cu capacitati cilindrice pana la 16.000 cmc.