Turbine noi si reconditionate

Defecțiuni comune ale turbosuflantelor și cum să le identifici

aprilie 4, 2019

Pentru că nimic nu este pentru totdeauna, vine un moment în care turbinele noastre suferă stricăciuni minore sau mai grave. În acest caz e bine să știi care sunt semnele care indică acest fapt si care ar putea fi cauzele, pentru a le preveni în viitor.

Cauze:

Ulei

Pentru a funcționa eficient, o turbină are nevoie de o circulație constantă de ulei curat, iar pentru a o păstra într-o stare impecabilă, se recomandă

 schimbarea uleiului și al filtrului de ulei în mod regulat. Acest lucru ajută la prevenirea depunerilor de carbon și a diferite substanțe care, cu timpul, scad eficiența acestuia și pot duce la daune ireparabile.

Obiecte

Există cazuri în care obiecte precum părți rupte ale motorului, pietricele, particule de nisip, frunze, etc.pot sa ajungă în interiorul turbocompresorului, fie prin intrarea compresorului, fie prin cea a turbinei. Acestea pot cauza stricăciuni la nivelul roților și al lamelor turbinei. Pentru a preveni această cauză, este recomandat să îți supui filtrul de aer unui control service într-un mod regulat.

Over-speeding

În cazul în care există scurgeri sau crăpături între compresor și motor, turbina va fi nevoită să “depună un efort” mult mai mare decât în mod normal, pentru a crește presiunea (un turbocompresor funcționează prin creșterea presiunii aerului în motor). Acest lucru poate cauza scăderea eficienței turbinei.

Alte cauze

Pe lângă cauzele enumerate mai sus, temperaturile excesive de gaze de eșapament, pătrunderea umezelii, uzura și ruperea, sistemul de admisie a combustibilului, sistemul de evacuare a gazelor de ardere și sistemul de evacuare pot de asemenea să dăuneze turbocompresorului. 

Semne:

Există diferite semne care ar putea semnala faptul că turbosuflanta ta trebuie să facă o vizită la un “medic”.

Lămpile de avertizare

Verificați lămpile de avertizare a motorului - Pe cele mai moderne mașini, o defecțiune a turbinei va fi semnalată de lumina motorului.. Desigur, lumina motorului de verificare nu acoperă doar defecțiunea turbinei și va trebui să faceți mai multe verificări pentru a vedea care este problema în mod concret. ​

Indicatorul de turație

Unele vehicule cu turbocompresoare sunt echipate cu un dispozitiv de măsurare a turației, care îți permite să știi cât de mult crește turbocompresorul. Dacă gabaritul nu urcă la nivelul la care obișnuia, este foarte posibil să ai o problemă cu turbina.

Pierderea de putere

Dacă observi că vehiculul tău cu turbocompresor se accelerează mai încet decât de obicei sau nu reușește să atingă viteza, ar putea fi un semn că turbina nu funcționează.

Fumul

Dacă carcasa turbo este crăpată, sau dacă garniturile interne au defecțiuni, uleiul va începe să curgă în sistemul de evacuare. Pe măsură ce acesta arde, produce un fum albastru / gri ușor distinctiv, care va deveni probabil mai evident, pe măsură ce turația motorului crește.

Un zgomot puternic

Adesea, un turbocompresor care nu funcționează corect va produce un zgomot puternic atunci când este sub tensiune. Dacă auzi acest sunet, este timpul să mergi la un service!

Acestea sunt cele mai comune cauze și simptome care ar putea semnala o afecțiune a turbosuflantei. În cazul în care le întâlnești, nu ezita să vizitezi un service auto. Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici și te vom ajuta cu cel mai mare drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2023 TURBO'S HOET. Toate drepturile rezervate.
envelopephone-handsetphonemap-markersmartphoneclockcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram