De ce să îți cumperi o turbosflantă?

on

Cel mai evident avantaj al achiziționării unui motor turbo pentru autovehiculul tău este că vei avea o călătorie mult mai rapidă și mai intensă. Mașina ta va avea capacitatea de a avea mult mai mulți cai putere decât ți-ar permite în mod normal aspirația naturală a motorului sau supraîncărcarea acestuia.

Avantaje:

  • Creșterea semnificativă a puterii.
  • Putere vs dimensiune: permite motoarelor mai mici să producă mult mai multă putere în raport cu dimensiunea lor.
  • Economie mai bună a combustibilului: motoarele mai mici utilizează mai puțin combustibil pentru a funcționa și au o masă mai mică și rotativă, care îmbunătățește economia de combustibil.
  • Eficacitate mai mare: turbocompresoarele elimină energia care este de obicei pierdută în motoarele cu aspirație naturală și supraalimentare (gaze de eșapament), astfel că recuperarea acestei energii îmbunătățește eficiența generală a motorului.

Deoarece motoarele turbo funcționează predominant pe baza gazelor de eșapament, nu ai nimic de pierdut prin achiziționarea unei turbine. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că poți obține mai multă putere dintr-un motor mai mic, fără a fi necesară modernizarea acestuia. Motoarele mai puternice și mai mari ocupă mult mai mult spațiu și, evident, sunt mai scumpe.